Friday, December 3, 2010

backpacking around Europe

wah!
sudah 2 minggu di rumah
takde aktiviti menarik pun berlaku sepanjang cuti
hari-hari kena buat benda yang sama
bangun pagi, kemas rumah, basuh baju, masak, online
lama-lama boleh lemah otak dan boleh buka
kedai jual lemak.

kalau online, benda wajib kena access ialah blogger, FB, tumblr dan twitter
ouh!
tumblr memang seronok
sebab banyak gambar best-best
dan dan dan
tadi saya usha All Things Europe punya tumblr
homaigoddd!!!
banyak gambar around Europe yang lawa-gila-babeng!

Europe adalah benua ke-6 yang terbesar dekat dunia ini
Europe merangkumi 50 negara
Russia merupakan negara terbesar di dunia
manakala Vatican City merupakan negara terkecil di dunia

okeh!
ada 44 buah negara Europe yang tidak berkongsi dengan Asia
dan 6 yang selebihnya berkongsi dengan Asia iaitu

  1. Russia
  2. Azerbaijan
  3. Turkey
  4. Kazakhstan
  5. Armenia
  6. Georgia

peta Europe.
klik untuk tumbesaran bagai johan.




aku memang menanam impian yang menggunung
untuk backpacking around Europe (ayat macam tajuk lagu Yuna. hehe)
sebab Europe banyak tempat boleh jelajah
banyak landmarks boleh usha
ouh ouh ouh!
dan aku nak sangat-sangat pergi France
spesifiknya, Paris
aku nak pergi Eiffel Tower, nak pergi Louvre Museum
nak pergi usha potret Marie Antoinette secara live


Eiffel Tower, France


Musee du Louvre, France


Ionian Island, Greece.


St. Petersburg, Russia.


Hamburg, Germany.


Canary Island, Spain.


dan banyak lagi lah tempat aku nak pergi
kira semua yang ada dekat All Things Europe tumblr tu
aku nak pergi tahu
haish!
seronoknya kalau aku belajar area Europe
senang nak travel
takpe, takpe
aku nak kumpul duit banyak-banyak
nak pergi Europe
hahaha!

***********************

tapi satu yang pasti,
aku nak melawat tanah suci dahulu.
moga-moga aku panjang umur nak pergi tunaikan haji.



6 comments:

[izzie_heart]* said...

backpacking across Europe ho yeah! :D

eqacashperlala said...

syahmina: ayuh!

tan TEN ton :D said...

yeay eqa nak bawak aten ! haha ;D

asfira aminuddin said...

babe! i pun teringin nak jelajah europe! macam best je. hihi.

Ninaa Joyy said...

Kita buat euro trip. Kau, aku, tra. Uyeah !

eqacashperlala said...

aten: jom!!!

asfira: tu;ah kan. macam best jeeee :D

ninaa: jom weyh! kita saving duit nak travel europe!

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers