Wednesday, May 26, 2010

tipu muslihat si buaya femes, Crocs



manusia berkaki buaya


pagi tadi
jalan-jalan ke blog Liyana Lunia

terbaca entry pasal kalimah Allah di logo kasut Crocs
aku terus terkedu!

mana tak nya, Crocs tu je lah satu-satunya
kasut ke kuliah yang masih sihat
yang lain dah koyak

lagipun, aku beli yang ori punya
lagi sayang aku kat kasut itu
takkan beli mahal-mahal
lepas itu tak yah pakai

mak aku suruh aku simpan je kasut tu
jangan pakai lagi dah
sedihnya....

tapi
lebih baik tak pakai daripada pakai dapat dosa kan kan kan

tak pun mengambil langkah drastik dengan kikis logo buaya tu
(-_-')
sayangnya

takpa, nanti boleh pakai balik
takde lah membazir kan kan kan


Crocs kesayangan :)


4 comments:

coki - coki said...

ohhh.
yeke ? sampai macam itu sekali.
sedihnya islam dibuat macam itu. hee(:

*singgah blog saya ye kalau rajin(:

eqacashperlala said...

tahu xpe
ade je taktik yahudi

Roronoa Zoro said...

menurut kata joegrimjoe disini>> [sini], croc yg dalam gmbar tue adalah crocs tiruan.

Sebb yg original, mulut buaya x ternganga. jadi x terbentuk pon kalimah allah.

tadi aku belek kat kasut kawan aku. mmg kat lambang, mulut buaya x terbuka. tapi kat tapak kaki tue. seperti gmbar diatas, mulut buaya adalah terbuka dan membentuk tulisan allah.

apa2 pon bro.. kita patut tunggu kerajaan malaysia yang settle dulu. tapi kalo nak pakai x apa.. sebb dalam entri joegrimjoe jugak ada ustaz tue kata x apa. sebb ianya kebetulan.

ustaz tue kata, " kalo gitu, baik kita jgn letak nama hang tuah. sebab ada huruf t (lambang kristian). baik letak nama kang kuah atau hang buah."

lebih kurang gitu la ustaz tue kata.. aku pon x ingt...

harap ini dapat membantu kita berfikir dengan lebih banyak..

mudah2an... =)

p/s; komen nie aku dah bagi dah kat HardFever. dilemma yg sama seperti awak.

Hope this could help you. =)

eqacashperlala said...

zoro: thanx a lot

baru ingat nk kikis buaye tu
hihihi

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers