Tuesday, August 3, 2010

sumpahan konvokesyen?


dah bertimbun-timbun tisu-basah-dengan-mucus-di-hidung atas meja aku
siyes aku cakap
aku lebih rela demam panas, daripada selsema
sebab selsema bikin hati panas
selsema bikin kepala jadi berat
selsema bikin kau jadi malas nak bergerak
sebab selsema bikin hidup kau tak best

dan seperti tahun lepas
aku demam dan selsema semasa Hari Konvo
dan Konvo USM yang ke 42 ni pun aku selsema juga
cuma tahun lepas
demam aku lagi extreme
sampai aku kena ambil darah sebab takut dijangkiti H1N1
tapi, Alhamdulillah
aku demam-demam gitu sahaja tahun lepas

aku rasa, aku dah terkena sumpahan konvokesyen
pergh!
tak boleh jadi ni
macam mana kalau aku nak grad akan datang?
adakah aku akan demam dan selsema seperti sekarang?

harap-harap lah masa aku grad nanti
sumpahan konvokesyen ni berakhir
gila kau!
aku nak juga senyum lebar-lebar masa aku ambil scroll atas pentas
disaksikan ribuan graduan serta ibu bapa aku
kalau aku demam kang, senyum aku tak berseri-seri pula
-__-"

*********

orang lain yang grad, aku yang over sampai demam-demam
shit! aku benci selsema
nasib baik sakit itu penghapus dosa. tehee~

8 comments:

yui92 said...

huhuhu... makanlah panadol~

baca2 n follow saya di sini juga

eqacashperlala said...

yui92: yeahhh
i makan da 2 biji panadol, beserta ubat batuk. uhuk! uhuk!

thanks ya sbb ambil berat

atheera veslee said...

ahaaa tak pe awak masih bisa senyum hebat walau selsema ;))

makan ubat

Chybee said...

hehehe...sumpahan sebab belom kene konvo lagi ni. if dah konvo sure dah xde ;)

Linglung said...

seumur hidup brp kali lu knovo derr? pelik aku..haha

Wan Gerrard said...

time grad nanti try stanby makan ubat batuk dan panadol awal2hehehe^^

AMALIN SHAHIDA said...

yupp. saya jugak benci selsema.
memanggg tak suukaa.

eqacashperlala said...

tra: :))) yea darl. aku mkn ubat

chybee: hehe. hope so. xnak lah demam masa konvo. sgt tak cool

linglung: bukan aku yg konvo. maksud aku, aku demam setiap kali konvo week

wan gerard: yea! good idea :D

amalin: kan kan kan. berhingus! tak suka!

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers