Sunday, July 18, 2010

tumblr yang tak blur


okeh!
aku sudah terlalu banyak akaun so-sial
masa muda-mudi kalau takde Myspace dengan Friendster
aku rasa macam aku budak paling tak cool dalam dunia lah

lepas itu aku masuk matrik
aku tengok ramai umat buka akaun Tagged
aku pun agak jakun lah memula
sebab aku tak pernah tahu menatang Tagged tu apa
tapi, aku ni jenis GEDIK suka buat akaun so-sial banyak-banyak
so, aku pun sign-up Tagged

lepas itu bila aku dah dewasa sikit
aku buat Facebook
Facebook paling aku suka sebab
ramai kawan-kawan lama aku buka akaun Facebook
so, senang lah nak track kawan-kawan lama

lepas itu
bila aku tengok kawan aku buat blog
aku pun gedik, gatal gelenyah buat blog
blog ni pun best juga
sebab dapat release tension aku

tak cukup blog
aku buat Twitter
sebab aku dengar ramai artis ada Twitter
so aku yang konon artis ni buat lah Twitter (ayat sumpah minta maki)

lepas itu
aku tengok ramai kawan-kawan aku kat Facebook post pasal Formspring
jadi, sebagai perempuan yang batak akaun so-sial
aku pun sign-up Formspring

aku juga ada akaun Ruumz
okeh! Ruumz ni aku terbaca dekat newspaper
jadi sebab aku memang super-duper batak akaun
aku pun sign-up
tapi dah tak pernah buka dah pun -__-"

yang terbaru
aku baru buat Tumblr
okeh!
baru buat Tumblr memang agak ketinggalan
ni pun sebab Syahmina yang suruh buat Tumblr
kalau tidak
tak tahu bila aku akan ada Tumblr
yea! still lagi menggodek-godek Tumblr ni
best lah juga kan
tak sabar nak post banyak-banyak kat Tumblr aku tu (batak. sila jangan meluat)




*********

MillatFacebook je aku belum sign-up


8 comments:

shaheera izaze said...

GILER AR KO..HAHAHA...
terbaek doe...=p

eqacashperlala said...

ira: hahaha! bila lagi nak batak kan

balqish jaffri said...

eleh!!aku pun ade!!x batak :P

eqacashperlala said...

bal: aku kan budak batak

alinac lover said...

saya pon ada tumblr

eqacashperlala said...

alinac: i'll follow u then :)

wanaDluffy said...

ayt 'konon artis' ko lawakk gilerrr hahahha

eqacashperlala said...

wana: bajet diva kan? sila lempang aku. ahaha!

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers