Wednesday, July 7, 2010

alah. aku pakai braces murah je.


itulah kebenaran
aku pakai braces murahan sajah
buat dengan kerajaan baru around RM700-RM1000
tapi hasilnya memuaskan apa
cantik je aku tengok gigi terbaru aku
hasil kerja pembaik pulihan oleh Dr. Chia
dekat Klinik Gigi Seksyen 7, Shah Alam

aku terbaca pasal lingual braces
gila mahal woh
braces termahal dunia tahu
kos pembaik pulihan gigi oleh Dr. Lingual Braces ini
menelan belanja RM19k - RM41k !

wah!
kalau lah aku yang guna khidmat Dr. Lingual Braces ni
pasti keluargaku tidak makan dan minum
hidup kais pagi, makan pagi
kalau tak kais, tak makan

tapi
memang patut lah mahal
sebab lingual braces ini dibentuk dengan 3D laser
supaya braces tu melekat elok dekat gigi
justeru memberi keselesaan maksimas kepada para brace-face

Lingual braces ini jugak dipasang dekat belakang gigi
kira, bila si brace-face ni senyum lebar-lebar
takkan ada siapa-siapa yang tahu beliau memakai braces
hebat bukan?

kiranya
kos yang mahal gila itu
sesuai bagi manusia-manusia yang malu bila senyum nampak braces
lingual braces ni dapatlah cover malu si pemakai


credit kepada: Si Kacak, Google

21 comments:

Chybee said...

eh. nice2! nak juga la. haha...tapi suara still ada sengau2 jugak ke? :p

eqacashperlala said...

chybee: hahah! sengau tidak mungkin. pelat mungkin ye. hehe

miszlullaby said...

keke...ML pakai kerajaan jugak dlu.kalau eqa nak tau,ML mule2 pakai retainer utk tolak satu gigi ni.and date utk ML pakai braces lama lg la,sebb xde kekosongan.Nak jadikan rezeki,ML bangun pagi satu hari tu...tibe2 ML tgk gigi ML da turun,n sedar2 besi yang tolak gigi tu da xde..pastu rasa tekak sakit gile.ML telan besi!!hahaha..Hari tu gak g jumpe dokte,hari tu gak die terus psangkan braces.kikiki..

alinac lover said...

mahal jgk 700 tu ~

eqacashperlala said...

ML: uish! bahaya jugak tu. tertelan reainer masa tido. haha! rezeki nk pakai awal lah tu :)

alinac: kira ,urahh sgt berbanding swasta. ade gak lah dlm RM3k kalau dgn swasta

sasa said...

Salam,,,
eqa, gune kerajaan bile start booking??
cam nak wat, tapi kalo booking skrg agaknye bile dapt erk?? huhuhu

eqacashperlala said...

sasa: kite start booking mase form 3. umur 19 baru dpt pasang. die tgok tempat jugak. klaw KL (klinik cahaya suria) kene tunggu lama sbb sane ramai. klau kt klang/s.alam maybe dlm 4thun. tp rasenye booking mase budak skolah kowt dpt murah. xsure sgt. tp pape pown, try lah pergi dulu. :)

aikira uno said...

booking kena wt kt klinik kerajaan ker or wt kt klinik swasta pn bley?

eqacashperlala said...

aikira: kalau nak buat dekat kerajaan, booking dekat kerajaan. :)

FAzidah AZam said...

BENCI BETOL LA DUK TRG NIHHHH....xtaw dah kat mane nak buat braces...ade satu je kat bandar trg,tu pon dorg dah xamek planggan yg nak wat braces...ade satu kat kemaman tu yg nak amek...jaoh la plak..dahla transport xde nih....adoiiiii...benciiiiiii....dahla umo aq nak masuk 20...nak senyum dpan org pon cover2...tensen taw takkkkk....
tpi aq still syok duk trg...trg is my hometown.....

eqacashperlala said...

fazidah azam: laaa, tu klinik swasta ke kerajaan? kalau kerajaan, try cari swasta. memang mahal sikit. tapi mana tahu dekat en en en

Anonymous said...

hi, new to the site, thanks.

Alisa said...

eqacashperlala ade emel x? nk tanye lebih lanjut pasal wat braces larh...;)
thanksss....

Alisa said...

hi, salam....
nk emel leh x?? cm nk tnye lebih lanjut pasal braces2 nih je...ade plann nk wat gak...

thankss..;)

Anonymous said...

Really good post!

eydamcdaa said...

salam .nk tnye lama tak pkai braces utk klinik kerajaan ?

Anonymous said...

kalau kat area seksyen 7 ad tak?or mane2 yang dekat dengan area tu..

eqacashperlala said...

anon: tak sure ada ke tak. maybe ada, tp swasta lah kan..dulu klinik gigi kerajaan ni dekat seksyen 7, sekarang dah tukar ke seksyen 19 :)

Anonymous said...

any suggestion untuk klinik swasta area shah alam?sy ad bace pasal zahida dental kat area seksyen 8.tmpt ni ok tak?ad sape2 pernah buat kat sini?

eqacashperlala said...

anon: tak tahu pulak pasal klinik tu sebab takde experience..heee :p

farieyta said...

nk tnye larh if wat kat kerajaan bkn kne booking dlu ke??
n bkn ia ambk mse yg lme ke??

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers