Monday, July 5, 2010

LENSA BURUK, THE CONTEST [contest oleh Ti Anne]



Okeh!
contest kali ini telah di tag oleh mIszLullaBy yang comel lote
Terima kasih kepada beliau kerana tag saya.

contest ini telah di anjurkan oleh si awek lensa, Ti Anne Mohd Yassin

Ayuh!
kita lihat syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.
2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.
3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.
4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com
5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.
6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P
7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel 1.3 megapixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalah dilarang sama sekali.
8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :

Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......


-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-

9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.
10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)


Baiklah..
pemenang akan menerima wang tunai RM3O yang akan disalurkan terus ke akaun anda.


**********

Jadi
memandangkan syarat penyertaan suruh pakai kamera pada telefon bimbit
maka, terpaksalah aku ketepikan shot-shot terbaik dari DSLR aku (okeh! yang ni tipu. aku mane mampu beli DSLR. hehe)


MEMPERSEMBAHKAN!



Tajuk foto: Oh! Bulan

Model telefon bimbit: Nokia Xpress Music 5610 (3.2MP)

Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana banyak hasil penghenti masa yang agung untuk tatapan bersama. Sharing is loving :D


manusia bertuah yang di tag:

4 comments:

Chybee said...

join jugak? hehehe...nice2. gud luck ;)

eqacashperlala said...

chybee: yup! thanx anywayy

miszlullaby said...

hehe..ni ML nak nyanyi lagu oh bulan~ by yuna ni...kekeke...

eqacashperlala said...

ML: nyanyi cepat. eqa nak dgr :D

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers