Sunday, July 25, 2010

fashionista yang tertutup

fashion itu universal
fashion itu adalah refleksi attitude seseorang
fashion itu tak terhad pada jenama tertentu
tak bermakna kalau kau pakai baju ratusan ringgit
sense of style kau hebat

dan tak bermakna kalau kau hanya beli baju bundle
kau punya sense of style yang teruk
bagi aku fashion itu tiada had
selagi kau rasa benda itu cantik dan selesa
dah memadai kan kan kan

aku takde style fashion yang tetap
aku ni selekeh orangnya
dah tu, aku tak reti nak berfashion ke kelas
kalau aku pergi kelas
siyes cakap aku selekeh gila
tapi kalau aku pergi shopping
aku berdandan lah
dress to impress
(sila meluat)

penampilan ke kuliah.


penampilan bila shopping.
pedulikan muka poyo itu.


aku adore sangat pada orang yang terel mix and match
sebab aku lembab bab-bab macam itu
okeh!
ayuh kita lihat gadis-gadis, para jelitawan yang aku adore
apabila mereka berfashion
yang paling penting
mereka tetap style walaupun berhijab


*********


1. Hana Tajima-Simpson





aku first kenal Hana (bukan kenal sampai jadi member. eheh!)
semasa aku search tutorial pakai pashmina dekat youtube
sejak itu
aku tertarik dengan penampilan dia
cantik bergaya, disukai ramai
dan dia ini comel


2. Fatin Liyana






dia ni serious bergaya gila
jarang nak jumpa student medic bergaya macam ini
woah!
beruntung kalau pergi klinik dia
sebab dia doktor yang bergaya
paling best pasal Fatin Liyana ni
cara dia pakai shawl
comel woh!


3. Zafirah Hanis





aku tahu pasal blog Fira
lepas aku baca blog Hana Tajima
lepas terbaca, aku terus buka blog dia
aku siyes teruja gila
sebab aku suka cara dia berfashion
lagi-lagi tang boots dia yang super duper hot
jeles aku tengok boots dia
-__-"


*********

bila lah aku bisa bergaya begini.
aku tak punya kekuatan lagi.


4 comments:

petisuara said...

same!!sy pon sgt suke zafirah hanis!!

eqacashperlala said...

petisuara: kann.. dia comel + stylo :D

nyna said...

suka gila dekat dorang
hana.fatin dengan lady fira nih
fashion dorang mmg superb! :D

eqacashperlala said...

nyna: yesss. dorang memang superb!

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers