Monday, June 7, 2010

MillatFacebook vs Facebook. Siapa akan menang?




fuhh!
akhirnya, Facebook mendapat saingan
daripada laman sosial terbaru ciptaan sekumpulan pakar IT Pakistan yang diberi nama MillatFacebook

satu saingan yang sihat
lagipun MillatFacebook ni lebih tertumpu kepada pengguna Muslim seluruh dunia
tidak terkecuali bangsa dan agama lain juga

Menurut sumber Berita Harian
MillatFacebook (MFB) dicipta selepas berang dengan Facebook (FB)
lepas FB sebarkan gambar karikatur Nabi Muhammad saw
dan juga web ini dilihat sebagai satu saluran untuk menentang propaganda anti-Islam

aku pun tak sign up lagi akaun MFB ni
baru usha homepage je
ala-ala FB juga
cuma web itu kaler peberet Nabi Muhammad iaitu HIJAU

setakat ni
jumlah pengguna akaun MFB agak memberangsangkan lah juga
kebanyakannya muda-mudi warga Pakistan

jadi,
anda rasa MFB ini dapat kalahkan FB atau tidak?


4 comments:

Roronoa Zoro said...

dapat kot.. cuma skg dia nie masih slow sebb perlukan banyak peningkatan lagi...

selain daripada warga pakistan yg paling ramai mendaftar, warga malaysia pon x terkecuali.. no 2 atau 3 kot yg paling ramai.. =P

eqacashperlala said...

zoro: apa lagi. sign up ramai2..nnty MFB tu dpt kalahkan FB

merahitujambu said...

wah..baru tahu pasal mfb tu laa...

eqacashperlala said...

merahitujambu: tu lah. saye pown baru taw kowtt

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers