Monday, June 28, 2010

adakah anda juga tidak prihatin seperti saya?

kemeja lelaki


kemeja wanita



Sebenarnya, bukan perihal prihatin atau tidak
cuma, mungkin tidak perasan atau mungkin tidak penting untuk di ambil tahu

kerana bosan yang tahap kritikal
aku meng'google' tentang 50 Interesting Facts
agak menarik lah juga fakta-fakta tersebut en

tetapi,
ada satu fakta ni yang betul-betul buat aku kagum
mungkn bagi pelajar fashion and design tahu benda ni
tapi bagi aku ni
yang menjahit pun gagap-gagap
fakta ini memang sangat menarik
ini faktanya:


"Men’s shirts have the buttons on the right, but women’s shirts have the buttons on the left."

Selama aku hidup
baru aku tahu yang butang baju lelaki dan perempuan dekat posisi yang berlainan
gila jakun aku, bila aku tahu fakta ini
yelah, aku ingat sama sajah lokasi butang baju ni kan

dan satu lagi fakta yang aku tahu
selepas aku tengok cerita kartun Phineas and Ferb
plastik yang kat hujung tali kasut dipanggil 'aglet'
tapi itu dalam English lah
dalam Bahasa Melayu, tak pula aku tahu maksudnya
haha!

ni ada aku sertakan episod Phineas and Ferb pasal AGLET!


8 comments:

alinac lover said...

i pon bru taw..hahhaa

eqacashperlala said...

tulah pasal
i pun baru tahu jugakk

[izzie_heart]* said...

wow terima kasih eqa sbb educate aku... mmg interesting hehe

eqacashperlala said...

syahmina: ahha! mari kita ucapkan terima kasih dekat Cik Google :)

idea semulajadi said...

wah!! fakta menarik~~~ bru taw~~

eqacashperlala said...

idea semulajadi: tula pasal. kite pun baru tahu. menarik bukan?

Wan Gerrard said...

huhuhu hi2
baru perasan gak, tak pernah terpikir nak tengok butang tu dekat2^^

eqacashperlala said...

wan gerrard: hehe. tulah pasal. selama ni ingat same je posisi butang tu

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers