Thursday, June 24, 2010

kerana make up, aku sanggup [contest by mIszLullaBy]




kata perempuan atau lebih tepat anak gadis
mesti agak teruja bila dengar make up

okeh!
aku takde lah 'freak' sangat dengan make up
tapi aku suka dengan eyeshadow palette
kalau aku teringin nak beli barang make up pun
aku akan fokus nak beli eyeshadow palette

memandangkan duit dalam bank dah semakin kurang
amatlah aku berkobar-kobar nak join contest cik mIszLullaBy ni

hadiah dia memang menggamit perasaan dan kalbu aku
siyes cakap.


********


okeh!
contest ni siyes senang
korang hanya perlu:

  1. jadi follower mIszLullaBy
  2. buat entry dan letak banner contest kat sidebar serta entry korang
  3. upload gambar favorite korang. gambar solo okeh. duo dan trio tidak digalakkan
  4. cerita sikit nape korang suka gambar itu
  5. pastuh link entry korang dekat mIszLullaBy dan tag seorang rakan korang
  6. contest tutup 30 Julai 2010

********

sila jangan gelak. terima kasih.



Okeh!
memang gambar itu BURUK
tapi i loike it so much!
gambar ni aku capture masa dekat matrik
masa itu ada member aku cabar aku
suruh pakai tudung macam ini pergi kelas

apa dia ingat aku tak berani ke. easy task menn.

jadi, aku pun menyahut cabaran tersebut
walaupun tiada hadiah yang disediakan
aku pakai tudung macam ni pergi kuliah, pergi kafe, pergi lab
malu tu memang malu
tapi aku lagi malu kalau menyerah kalah
sampai cikgu Kimia aku perli, "ni fesyen terbaru ke?"

malu dengan budak-budak laki??
tak payah cakaplah
diorang siyes gelakkan aku
tapi, ada aku kisah.
aku kentalkan diri, emosi serta perasaan seorang gadis pemalu.
dan akhirnya..
aku berjaya menyahut cabaran itu dengan jaya dan hormatnya. ececece

TAMAT!

********

manusia bertuah yang di tag: cik Dianna

15 comments:

alinac lover said...

oke..tabik springgggggggg kat kamu!!!

eqacashperlala said...

alinac lover: hehe. thanks. ayuh! join contest ni. mane tahu ade rezeki

miszlullaby said...

wakakaka...lawak2...ML penah jugak tym dkt skolah menengah dlu.member cabar pkai stOkin sebelah wane lain,sebelah lg wane len..pastu kne pegi tunjuk dekat budak pling hensem kt skolah tu.ML buat gakkk...sebb hadiah nye kwn ML belanje teh ais selame seminggu.huhuhu...

ok penyertaan di terima.thanx coz join.

eqacashperlala said...

ML: siyes?? lagi malu kowtt. tapi dapat minum free seminggu!

Linglung said...

lu memang kental!! gua kagum...hahaha

eqacashperlala said...

linglung: bila lagi nak tunjukkan kekentalan kan? hahaha!

atheera veslee said...

yeahhh eqah gua tau hati lu mmg kering ;)))))

terbaik..

p/s: easy task menn

eqacashperlala said...

tra: hahaha! dulu, tp kini hati aku kama. easy task mennn :D

Huj@n said...

yeah....aku tabik sama kau..hehe

eqacashperlala said...

hujan: haha! tak perlu tabik2 kowt. segan i. hahaha

.s.o.f.i.a. said...

kagum ahhhhhhhhhhh!!!!!!!

btw, good luck!!

eqacashperlala said...

sofia: ahha! thank you darling :)

miszlullaby said...

Tahniah eqa.u win 1st place..send ur address and phone number to my email: miszlullaby@gmail.com.

alinac lover said...

tahniah!!!! dpt no 1..wah

eqacashperlala said...

alinac lover: thank you :)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers