Wednesday, November 17, 2010

hari raya mana boleh bersedih. senyum lebar-lebar lah baru style!

tipikal manusia lah kan
bila sedih-sedih
mula lah sedapkan hati sendiri dengan berkata
"eh, rilex lah weyh! chill lah. jangan sedih-sedih. tak style.."

tak style lah sangat
cakap je lah sedih sebab tak dapat balik raya
tapi raya dekat USM ni kira okehlah lagi kan
kalau nak banding budak-budak dekat overseas
lagi sedih ye tak
dah lah jauh beribu batu
setakat aku dekat Penang ni
apalah sangat

lepas siap solat Subuh
terus mandi
pakai baju raya
terus jalan kaki pergi masjid, sembahyang raya
sembahyang raya dekat masjid USM ni
rasa macam sembahyang raya dekat UAE
orang Arab pun dah nak sama ramai dengan rakyat Malaysia
konon-konon rasa macam sembahyang dekat masjid overseas pula
hehehehe!

bersyukur lah sangat-sangat hari ini
sebab hari ini rakan-rakan seperjuangan
masak rendang ayam!
sedap-gila-sampai-menjilat-jari rendang ayam itu woh!


on the way ke embassy masjid.
muka saya tak nampak. sekian.



wajah-wajah ceria.




sebahagian kambing biri-biri yang bakal disembelih.



makanan kami di pagi raya.
sorry lah. kitorang takde bekas lawa-lawa macam Vantage atau Corelle.



rendang ayam.
lazat!



chef khas pagi raya ini, Hunalis Huda.


sebelum di lodehkan.


tadaaa!
selepas ter lodeh.


********************

ni rakan saya, Farah Asma' Marcello.
single, rajin, penyayang.
sila berkenalan dengan beliau.
hehehe :p

22 comments:

Ninaa Joyy said...

rendang masak sendiri ?

hiro said...

hee..cumil di pagi rye.

eqacashperlala said...

ninaa: yup!

hiro: raya mesti kena comel-comel :)

miszlullaby said...

Meriahnye raya eqa!hihihi..jeles2...Dulu tym ML tgk lembu kene sembelih dekat kampung,Ml menangis-nangis sedih.Sebb kesian dekat lembu.kikiki

eqacashperlala said...

ML: alhamdulillah. meriah lah juga. kawan-kawan ramai :)

alinac lover said...

hehehhe~

selamat hari ray ek~

farah rahim said...

hahhahah...comel la yg pakai baju hijau tu..

YOUsoF said...

ok la tu dpt join ramai kawan dari dlm & luar negara lagi ;)

eqacashperlala said...

farah: comelkan? :p

yousuf: hahaha. yaaa

YOUsoF said...

banyak makan daging haritu? ;D

biskut said...

nak kenal ngan farah nih...hehe

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

time raya haji, bg daging korban la :-D tp kalo daging kambing, nak jugak...

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

fareeza mukhris said...

hehe
saya pun tak beraya dgn family
faham perasaan awak
:)
anyway,blog awak cool
:p

eqacashperlala said...

yousuf: tak makan daging. makan ayam. hehe :p

biskut: meh amek no phone dia, 01x-xxxxxxx :p

blade edge: kambing biri-biri mesti sedappp

fareeza mukhris: thanks anyway :)))

BlueberrY CheesE said...

sedapnye tgk kuah lodeh tuuu. tgah lapar neh =p

eqacashperlala said...

blueberry cheese: memang sedap pun, tapi bukan saya masak. eheheh :p

Linglung said...

raya tak dapat balik ke saja xmau balik? gua pun xbalik..hehe

eqacashperlala said...

linglung: tak dapat balik. ada exam aa. kita sama ahh linglung. sepp sikit! hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
salam raya korban...lepasni update ya

Whoopz said...

Hai farah.. Selamat berkenalan.. Heheh.. Lodeh gwa x pernah mkn.. Sdp ke?

miszlullaby said...

Eqa,ML suke blog awak la!

http://miszlullaby.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

eqacashperlala said...

brutalsolo: aka update, bila ada cerita best. tunggu ya :)

whoopz: lodeh sangat masyuk.... try lah :D

ML: thankssssss :))

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers