Monday, May 16, 2011

pelajar nakal

tahun ini genap umur aku 21 tahun
bila aku kira-kira
dah 4 tahun dah aku bla dari sekolah

masa zaman sekolah
punya aku tak sabar nak bla dari sekolah
yelah, tengok dalam tv
campus life best
boleh melaram macam haram
boleh clubbing, boleh party-ing
hahaha!
okeh, yang tadi itu dah poyo dah
clubbing apa jadahnya aku ni
tapi bila dah masuk
sama je macam sekolah
and even bosan dari sekolah

masa zaman sekolah
sumpah aku tak pernah panggil cikgu
dengan gelaran 'cikgu'
aku panggil nama je
even sekarang pun aku panggil nama
pensyarah aku dengan nama je

zaman sekolah dulu
apa yang aku tak pernah buat


melawan cikgu: pernah
kutuk cikgu: banyak gilaa
bahan cikgu: lagi banyak
menipu: tak terkira
tinggi suara: hmmph, pernah lah beberapa kali



dan rekod sahsiah aku mesti la tak clean kan
tak pakai lencana, tak pakai name tag
tak pakai kain dalam, tak pakai anak tudung
dan paling best
kena tangkap couple (macam bodoh je kan)

tapi kan
paling aku tak dapat lupa
ada seorang ustazah ni
aku memang anti gila
selalu bahan dia
asal nampak muka dia, mula lah nak bahan dia

dan bila aku dah tukar sekolah
aku dapat tahu yang dia meninggal dunia
erk! mestilah tak sempat nak minta maaf
memang terkutuk perangai aku ni, dilaknat Tuhan
entah macam mana dosa-dosa aku dengan arwah
..........

and walaupun aku ini tak hormat sangat dekat cikgu-cikgu
aku apply 3 courses cikgu
hebak tak hebak?
hahahaha!
dan ofkos lah tak dapat
hehehe

sempena hari guru hari ini
aku nak wish


SELAMAT HARI GURU buat semua guru-guru di SK Sungai Binjai,
SMK Meru, SMK Puncak Alam, pensyarah-pensyarah di Kolej Matrikulasi Perlis dan pensyarah-pensyarah di USM.

***********************

banyak dosa aku kat cikgu.
huuuuu...


9 comments:

KAMIHIDUP said...

amboi, ganasnya masa sekolah, heee. :)

nub said...

betoi budak ketegaq hang nih. haha.

Balqish Jaffri said...

aku kene pujuk dengan cikgu.

kau mampu :P
dasar jiwa kental

pha is said...

waa... brutal giler ko erk...

eqacashperlala said...

kamihidup: sekarang dah baik :p

nub: budak-budak, darah panas. hehehe

balqish: hahaha. kental tak kental sangat lah kan

pha is: ni tak brutal lagi ni. ada yang lagi brutal. hehe :)

asfira aminuddin said...

babe, otai gak u ni. haha. i pun salu gak kutuk2 cikgu. i rasa semua org pun penah kot. haha!

eqacashperlala said...

asfira: otai sikit je.. hehe..ofkoss..semua mesti pernah kutuk cikgu. nerdy tak tahu lah kutuk ke tak kan. hehe

Leya said...

hehe....
smelaa kite =P
alaa rinduu skola.. =P

eqacashperlala said...

leya: kannn :))

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers