Monday, May 23, 2011

IKEA Swedish Meatballs haram ke??







apakah??
Ikea meatballs HARAM ke?
ke rumours je?
aku memang lame gila sebab baru tahu benda ni
itu pun lepas aku BW dekat blog Cik Epal
and ada lagi beberapa blog nak buat entry meatballs ni

yang aku terkilan sangat
aku baru je lepas makan meatballs minggu lepas
dan ayah aku siap planning nak ajak pergi Ikea lagi
=,=

and why la
after beribu Umat Islam makan dekat Ikea
baru nak keluarkan statement macam ini
terbeban pengguna
rasa mual je tekak aku
elok meatballs itu sedap dan lazat
terus aku rasa macam, YEKK!

hurmm
lepas ini, kena alert lah dengan restaurants kat luar sana
and kena make sure betul-betul
yang restaurants terbabit disahkan HALAL oleh JAKIM

atau pun nak senang
makan je kat rumah
terbukti dan disahkan halal dan selamat


*sobs sobs*


***********************

lepas ini kena lebih alert dengan apa yang dimakan.

11 comments:

KAMIHIDUP said...

nampak sedap.

eqacashperlala said...

kamihidup: memang sedapppp!

tieykah said...

erk,u da mkn ke meatball ni?

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

huhu~ nak nanges!!! T__T dh termakan..

eqacashperlala said...

tieykah: dah.. :(

khumaera: tulah kan.. saya pun dah termakan..

asfira aminuddin said...

babe......betul ke? i dah bnyak kali melahap meatball ni ha. aduh, patut la belajar tak pndai2. ;(

eqacashperlala said...

asfira: mungkin betul kowt. i pun tak tahu sangat..harap2 rumours je..

apek poyo said...

kalau dah ado keraguan dikalangan kita..jgn la mkn..sah -sah haram...huhuhu

eqacashperlala said...

apek: kann... kalau was-was, baik takyah makan.

SYAFIQAHSALEH said...

dah lama dah teringin nak mkn..tapi asyik tak jadi je..alhamdullilah..ada hikmah :)

eqacashperlala said...

syafiqahsalhe; katanya dah boleh makan. tapi entahlah...

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers