Wednesday, March 30, 2011

benda yang perempuan suka, tetapi lelaki benci

perempuan memang tak dapat dipisahkan dengan fesyen
sama ada fesyen kau klasik ke, indie ke, vintage ke
memang perempuan akan sentiasa bergelumang dengan fesyen
perempuan dan fesyen macam adik-beradik kembar

trend fesyen sentiasa berubah-ubah
sekarang kita boleh lihat
trend klasik dan vintage dah mendominasi trend fesyen sekarang
dan ofkos lah trend tersebut cantik okeh

bagi perempuan, trend-trend di bawah memang hot
tapi tidak kepada lelaki
ayuh kita lihat apa yang perempuan suka
tapi dibenci lelaki berdasarkan Yahoo!

1. Ugg boots

bagi para perempuan
tak perlulah aku bagitahu uggs tu apa
sebab rata-rata perempuan cukup tahu dengan boots ni
tapi..
bagi para lelaki
anda tahu apa itu uggs?



ugg boots



uggs comel okehh
padankan dengan betul uggs ni
baru nampak comel
uggs ini selesa
walaupun aku tak pernah teringin nak beli serta pakai uggs
tapi tengok rupa dah tahu comfy habis
dan dan ramai yang kata uggs ini selesa
nyaman gitteww..



contoh cantik



contoh hodoh


2. Oversized-sunglasses

tujuan utama sunglasses adalah untuk menjaga mata
tetapi bagi perempuan
dalam pada menjaga mata
kena lah style sikit
baru nampak trendy

oversized sunglasses memang akan buat perempuan
nampak seksi dan hot
tetapi bagi lelaki
oversized sunglasses buatkan kita nampak macam BUGS

apakah?


contoh hot.
shades sesuai dengan bentuk muka.



major mistake.
besar sangat


major key untuk nampak style pakai oversized-sunglasses ialah
pastikan ia sesuai dengan bentuk muka
jangan lah besar sangat
kang nampak pelik


3. Jumpsuits

jumpsuits diakui memang lawa dan style
tetapi tengok jumpsuits juga
ada yang lawa, ada yang tak lawa
kalau pakai jumpsuits seelok-eloknya
keep it simple
sebab baru terserlah jumpsuits terbabit

dan sebolehnya
pilih corak yang tak nampak macam baju tidur!


simple yet stylish


disgusting!



4. Red lipsticks

ini sumpah aku rasa pelik
red lipstick sexayyy okayyy
diulangi sexayyyyy okayyyyyy
tapi kalau dah pakai lipstick merah
minimize lah make up mata
takdelah nampak heavy sangat
dan pilih tone yang tak garang sangat
nanti nampak macam drag queen pulaaa

homaigod!
sexayy okayyy




tolong lahhh sexayyyy



5. Harem pants

tang harem pants
aku setuju lah juga
sebab harem ni kadang-kadang nampak macam haram
tapi kalau kena gaya
style juga

kena sesuai dengan ketinggian lah yang pasti
kalau tak, kita akan nampak super pendek


erk!


nice one!


6. Socks with sandals

cute!
aku rasa pakai stoking dengan sandals cute
tapi ikut juga keadaan dan kesesuaian kan
ikut juga kesesuaian kasut

tapi yang penting cute lah
seriously cute gilaaaaa


awww~
cute nyaaaaaa




arghhhh!!
hodoh nyaaaa



****************************

so boys and girls,
what say you?

11 comments:

matpek's property said...

red lipstick tuh aku suka...hahahhaa

eqacashperlala said...

matpek: kannnnn. red lipsticks memang cunnnn dan sexayyyy :)

miszlullaby said...

harem mmg cam haram, tapi tang sandal tu, kai la yg transparent socks, lebih seksi.hehe..

IFA Athirah said...

yg gmbr last tu, mcm sememh je pkai stokin dgn sandal cmtu.wa3x

KAMIHIDUP said...

semua cntk kan. :)

Lyn Sery said...

tengok tajuk je aku da sentap.HAHA
vintage! vintage! :)

eqacashperlala said...

ML: memang lagi cantik. tapi trend skang pakai heels dengan socks. memang pelik skit..

Ifa: tahu takpe. macam orang dalam pantang. kuikui :p

KAMIHIDUP: tengok juga, ada yang cantik, ada yang tak

Lyn: skang kan vintage kannn.. haha :)

hiro said...

gua suka kalau ada gambar awek ni..keh2

eqacashperlala said...

hiro: kau memang...

alyaghaz said...

paris n blair mmg sgt hodoh di situ. saye suka red lipstick!

eqacashperlala said...

alyaghaz: tahu takpe. red lipstick memang super lawaaaaaaaa :D

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers