Thursday, October 28, 2010

senang dahulu, baru susah. terbaiklah!!!

secara serious
korang prefer susah dahulu baru senang
atau senang dahulu baru susah?

kalau aku
buat masa sekarang
aku prefer senang baru susah
walaupun exam lagi beberapa hari -____-"
okeh!
senang untuk hari ini sahaja

tadi, dengan jayanya aku dengan Jay (bukan nama sebenar)
telah menghabiskan sisa-sisa hari Rabu
dengan membeli-tak-mahu-bla

okeh!
nawaitu serta fokus hanya mahu beli military jacket
yang aku dok kepohkan dalam entry INI
tetapi, instead of aku beli jacket itu
aku beli maxi dress dan sandal dan eye primer T.T
niat hati nak beli satu benda sahaja
tapi end up beli 3 sekali

kalau dah nama perempuan
memang lah tak boleh caya bab-bab
membeli-tak-mahu-bla
sumpah akan beli lebih
nasib baik aku cucuk duit sedikit
kalau banyak.....
korang jawab sendiri


ayuh membeli-belah!



kening buruk, pedulikan.
kulit kasar, pedulikan.
hari ini make up mata guna Manly.



muka poyo #1



muka poyo #2.
pedulikan shawl selebet.
fokus pada jacket.
ini lah military jacket tersebut.




semasa makan, persatuan pekak membuat jualan amal.
lalu kami beli ini sebagai tanda sokongan.
ini hasil orang pekak.
sangat kreatif. kagum!




maxi dress yang dibeli. :)




sandal yang dibeli.
ini sandal murahan sahaja.
maaf, kaki hodoh.



sekian, laporan bosan dari saya.


******************

konon nak saving duit!
cett!

23 comments:

alinac lover said...

HAHAHA..LAWA LA..
SYOK NYA SHOPPING!

eqacashperlala said...

alinac lover: hahaha! syok lah jugak. tapi still tak puas. ehehe :p

hiro said...

gojes gler.

eqacashperlala said...

hiro: sapakah yang gojes?? :p

Mohd Nor Quiyyum said...

gile la military jaket mmg cntik:)

asfira aminuddin said...

mestilah susah dulu baru senang2. hihi. btw, dress u HOT gila! suka. :)

Leya said...

bestnyee shopping..
aish....nak shopping gak..hehe ;p

Lelaki Ini said...

chanteq!!!!

[izzie_heart]* said...

eqa, tengok aku pergi qb ngan si sapiq, save duit aku.

(kira memang betul aa teori kalau keluar ngan korang akan habis duit :D )

tapi aku ade gak nampak trench coat putih semat gile kat MNG ke hape... tapi tak masuk pun.

selamat duit beb :)

eqacashperlala said...

quiyyum: kannn.. tak sabar nak beli

asfira: hahaha! okeh! hari ni saya susah dahulu baru senang. thanks anyway :)

leya: jom shopping!

lelaki ini: thanks

syahmina: haha! sebab shafiq tak layan kau shopping. memang lah saving

Suey Al zahra said...

all the best utk exam (:

btw,i suka make up mata u,hawt!

eqacashperlala said...

suey al zahra: thanks babe for the wish and thanks sbb suka make up i. padahal make up bodoh2 je

Pink Kouture said...

Olla!!!Interested dgn inner yg ada awning.Do visit our blog http://pinkkouture.blogspot.com/ .There a lot of colours that suit you!!!If interested just drop me an email at pinkouture@gmail.com

Indah Mulya said...

CYES CANTEK military jacket itu!kre xbli lah?sygnye...huhu..

Linglung said...

nak jadi askar ke beb pakai military jaket? beli warna hijau la baru true! hehe

HaNTwO said...

shoping sakan nampak?? ;p

hamzah ian said...

cantik.. waaa

hamzah ian said...

cantik.. waaa

eqacashperlala said...

indah mulya: haaa. xbeli lagi.mungkin beli nanti. lepas exam :p

linglung: memang ada kaler military green. tapi tak bape santek ahh

hamzah: thanks :))

miszlullaby said...

eqa!!!Cun nye jacket!!!Ml nak jugak~hehehe...mate pun cantik^^
suke suke..gud luck gak ek utk exam nnti.=)

eqacashperlala said...

ML: cantikkannnnn.. sayangnya eqa tak beli arituh. nak beli dress punya pasal. anyway, thank you for the wish :)))

nn said...

makeup cantik ouh! and jacket pun cantik :D

eqacashperlala said...

nn: thank you ! :)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers