Friday, October 15, 2010

membaca amalan mulia. amalan mulia dapat pahala.

jadikanlah buku sebagai teman anda.
chewah!



tajuk entry memang agak skema
tapi memang betul apa
membaca amalan mulia
lagi berguna dan bermanfaat

motif sebenar penulisan saya pada hari ini ialah
nak menyatakan yang saya telah ke Perpustakaan Hamzah Sendut 1
untuk mencari buku rujukan Physical Pharmacy
Eceh!
memang bajet terpelajar kan perangai
hahaha!

okeh!
sila jangan riak, takjub dan ujub ye Rafiqah
sebab ramai lagi manusia yang rajin ke perpustakaan
setakat kau pergi 3 kali, jangan cerita lebih


saya ke perpustakaan bersama teman sebilik saya Jay (bukan nama sebenar)
ayuh!
kita lihat kembara kami berdua mencari buku.


Jay sedang fokus menelaah.


kagum dengan semangat juang Jay.
Jay, teruskan membaca!




buku dalam pemerhatian.
eceh!



*************

sebenarnya, tak jumpa pun buku Physical Pharmacy.
jadi 'kami' pinjam buku Pharmacology.
bye2 perpustakaan.
semoga berjumpa lagi tahun hadapan.

13 comments:

Mohd Nor Quiyyum said...

membaca tiada sempadannya!:)

eqacashperlala said...

quiyyum: setuju sangat!

Mohd Nor Quiyyum said...

:) wujudkan generasi yg menghargai ilmu

eqacashperlala said...

quiyyum: harus :D

hasrul hassan said...

salam..
ye benar amalan membaca memang amalan mulia tapi tak ramai pun yang ikut. Secara khususnya rakyat Malaysia ni malas membaca ... boleh tgk posting dalam blog saya pasal ni. :)

http://hasrulhassan.blogspot.com

miszlullaby said...

selagi hidup slagi tu la kene bace buku!hihi=)
rajin la eqa ni..^__^

miszlullaby said...

rajeyn la eqa ni!!=D
ML bab nak g library la paling malas.kekeke

hiro said...

baik tdo.

eqacashperlala said...

hasrul: tak nafikan ramai yang tidak membaca. tapi, ok lah juga.. jumlah yang membaca pun memberangsangkan juga :)

ML: hehehe! mana ada rajin. dah setahun lebih kat usm, baru 3 kali pergi library ;p

hiro: tido memang best dari membaca. hehehe :D

asfira aminuddin said...

i pun jarang gi lib la. malas. hihi. btw,i follow u dear. :)

eqacashperlala said...

asfira: HAHAH! normal la tu. library kan tak seronok sangattt ;p

Rowena Chasez said...

pheww...
i g library bukan untuk membaca..
tapi cuci mata..
mmg bukan amalan mulia..
:P

eqacashperlala said...

rowena: ahaha! cuci mata itu wajib. lagi2 nampak mamat hensem study. ;p

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers