Friday, October 29, 2010

25 perkara, fakta, kebiasaan dan matlamat secara rawak

dimaklumkan bahawa saya tidak menggunakan google translate
untuk mengalih bahasa "25 random things, fact, habits, goal"
*cehh! takde siapa tanya kau lah Rafiqah*

okeh!
saya amat bertuah kerana telah di tagged sama gadis hot-dan-manis-dan-gorjes

terlebih dahulu
setinggi-tinggi perhargaan ditujukan khas buat beliau

ayuh!
kita lihat 25 perkara, fakta, kebiasaan dan matlamat secara rawak tentang saya

  1. saya perempuan! (hahaha! okeh! saya serious kali ni)

kita start balik
tadi tak kira sebagai rawak
hehehe

  1. saya suka kaler purple, tapi ada satu sajah baju kaler purple. yang lain hitam.
  2. saya merupakan anak jati Selangor yang berketurunan Jawa + Palembang.
  3. saya sangat tak pandai bersiul. damn!
  4. saya suka pantai!!!
  5. saya juga suka Eiffel Tower macam gila.
  6. satu hari nanti bakal backpacking around Europe. ewah!
  7. In love dengan Honda Jazz. tengah kumpul seposen sehari nak buat muka kereta Jazz. haha!
  8. jalan kaki senget ke dalam.
  9. seperti diulang sekali lagi, MAIN GIGI MASA TIDUR.
  10. lemah dalam bab-bab ilmu hisab.
  11. habit aku suka 'letupkan' jari sampai satu hari jari bengkak sebab nak juga bunyikan jari yang dah bunyi.
  12. braceface!!! (rawak tak?)
  13. saya addict dengan make up walaupun saya tak terel make up.
  14. saya mempunyai seorang suami. (hehehe!) okeh! saya sudah 5 tahun lebih bercintan-cintun dengan *teettt*
  15. saya malas berkebun.
  16. saya alah dengan binatang berbulu sebab nanti semput -____-"
  17. start pakai specs masa darjah 3.
  18. tak pernah teringin nak pakai contact lens. (sangat ketinggalan kann)
  19. saya mula penat dan buntu nak fikir. saya pernah lari rumah. kira pernah derhaka lah.
  20. saya suka lelaki rambut kerinting. aww! sexayyy!
  21. matlamat saya nak kerja rajin-rajin dan travel!
  22. kebiasaannya, saya akan makan lunch lauk yang sama sebab saya makan memilih.
  23. saya suka hiking!
  24. saya sedang 'membesar'. arrghh! aku ada selulit! damn!
  25. saya seorang yang...... entah.

okeh!
yang last itu aku dah puas fikir
korang fikirkan boleh?

ini juga gambar secara rawak.
hehehe!


*************

saya tag:


17 comments:

asfira aminuddin said...

ouh! main gigi before tido? camne tu iqa? ouh babe! i ada selulit jugak! i x sukaaaa! hihi. :)

Leya said...

aww i suke purple juge..
hehe =) sep sep..hehehe

sidek_saya anak malaysia(SAM) said...

saya sambung eh...buat line yang las tuh..

saya seorang yg gilakan seks..boleh x???

[izzie_heart]* said...

aku lagi kene tag! ahaha

nanti2 laa aku buat. buntu neh

miszlullaby said...

hehe...lawak la eqa ni.=D

eqacashperlala said...

asfira: haahaa. entahlah, kalau tak tidur, tak boleh main gigi. ayuh kita exercise, buang selulit! :D

leya: yea! sep!

sam: TAK BOLEH!

syahmina: sila buat jika ada kelapangan. terima kasih.

ML: hehee, boleh join raja lawak lah ni? :p

alinac lover said...

hahha..tambah la lg 25..hahahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngenggggggggg. main gigi sambil mimpi pakwe ke ? kekekeke

IFA Athirah said...

mane beli dress tu?corak die cantik gak.! :)

CeeKeen said...

hahaha..banyaknyer suke...tapi main gigi tu cmne erk??cam pelik..hehehe..

eqacashperlala said...

miss lolly: main gigi sambil meleleh air liur basi. hehehe :p

ifa: nichii :D

ceekeen: gesel2 gigi :)

eqacashperlala said...

alinac lover: tambah tambah tambah :)

cik EPAL said...

nak try ahh buat muka honda jazz. nampak mahal sikit

einaz shah rizal thomas said...

HAI owner belog !.

love einaz.

eqacashperlala said...

cikEPAL: hahah! terbaikkk

einaz shah rizal thomas: hye! :)

Chybee said...

suka purple? sama la. besides green i love purple :) and yeah, me love make up jugak even tak reti. lol

eqacashperlala said...

chybee: yeah! sepp!ala kak yanie, you make up je.. lama2 mesti terel kan kan kan :)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers