Monday, July 18, 2011

kuasa make up

pergh!
berkuasa sangat kah make up ni?

make up sangat berkesan
untuk transform wajah
dari biasa ke super-biasa
hehehe!

macam Promise Phan iaitu sister-in-law make up guru yang
famous iaitu Michelle Phan
memang terel dalam bab transformation ni

yang aku kagum
she could be anyone!
seriously, anyone
sampai kan jadi angelina jolie pun boleh
terel tak terel

meh usha Promise!


1) Angelina Jolie

AJ




Promise


2) Adriana Lima


Adriana Lima



Promise



3) Taylor Swift


Taylor Swift




Promise


4) Scarlett Johansson


Scarlett Johansson





Promise

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


muka original.



Insane kan?
memang lah tak 100% sama
tapi tetap serupa

but, aku tak suka sangat make up dia
sebab tebal sangat and nampak fake
yelah make up transformation kan
tapi serious dia memang talented and creative!


*****************************

kalau aku make up macam tu
mahu semua orang kata aku buang tebiat.


15 comments:

Leya said...

hehe sme gle..
yup3...tebal sgt..x natural..hehe

asfira aminuddin said...

kalo mekap tebal mmg nmpak fake. mekap kena secukup rasa jugak kan. hihi :)

eqacashperlala said...

leya: tahu xpe. kalau tengok dia apply foundation, nampak seram.. tebal sangat

asfira: yup! keep it simple and minimal :)

fahmie firas said...

hye salam perkenalan :)
Nice blog :)
dah follow :)
Kalau free singgah la ke blog saya :)
add la kat Fb :)
http://fahmiefiras.blogspot.com/

eqacashperlala said...

fahmie: thanks :))

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

miszlullaby said...

hye cik ketandusan idea!! kekeke..eqa oo eqa..how r u? ML baru de tenet neyh^___^

promise phan ni memang hebat wat tukar2 wajah. Tapi nak tiru tak sanggup la. Sbab banyk beno foundation die gune. hihi:)

Jidah Jeju said...

pergh...fake..fake..haha..tp seysly muka dia yg ori lg cantik+sweet:)

eqacashperlala said...

ML: ML...... eqa sihat. makin sihat. hehehehe... tahu xpe. tengok dia apply foundation memang seram...

jidah: kan..fake gila.. dia memang cantik. ada yang dia make up biasa. memang cantik...

Enuni Hanim said...

Hye, tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hujab-intrend blogshop.

Kami ada menjual shawls yg superb cantik! The latest one is custom made shawls yg kami reka sendiri. (: Jom terjah? Takkan menyesal punya! btw, thanks yaw!

alinac lover said...

yong suka gak mekap2 ni

ZURAINI said...

ok. this is crazy! haha.. yg 2 atas nampk ok lg tp tang swift tu erk.. geli. huhu

eqacashperlala said...

zuraini: really crazy kannn. hahaha taylor swift tu tang mata jadi sket laa..

eqacashperlala said...

alinac lover: eqa pun suka make up :))

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I am waiting
for your further post thanks once again.
Also visit my web site ... soccer jersey

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers