Saturday, June 18, 2011

perempuan memang kena plastik

perlu ke perempuan jadi plastik?
maksud aku plastik dari segi rupa
kalau plastik dari segi perangai itu memang tak perlu
sebab jadi diri sendiri adalah yang terbaik

dan plastik dari segi rupa
bukan bermaksud kau kena cucuk botox lah
vitamin C lah, collagen lah dan sebagainya
tetapi plastik dengan make up

aku tak kata perempuan wajib make up
sebab make up ini bukan elok sangat
tetapi aku rasa
perempuan harus make up

tak payah lah make up tebal-tebal
sebab nanti nampak macam drag pula
cukup dengan sapu bedak dan sedikit gloss kan
at least muka itu takde lah nampak kusam sangat
and perempuan memang penting untuk nampak kemas
dan cantik

okeh, kat bawah ini
aku letak gambar simple make up
yang tak nampak over and nampak sangat natural
and night make up by Estee Lauder


ni muka original.
kusam kan?



natural look.



girly look.



fresh look.



night make up.
sexy!




simple sajah kan make up tadi?
tak perlu banyak-banyak
yang penting, cover muka dengan bedak
supaya kulit nampak flawless
bila kulit licin, muka pun nampak cantik :)


************************

tapi kalau muka cantik, perangai macam haram
tak kena juga kan kan kan.


15 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

suke ayat lasssssstttttttttt skali ! hahah

dear meyh join GA anis yg firs dr anisumbrella boutique , pssstt ~ anis baru bukak blogshop , hehe
moh le kome melawat blogshop teman ~

http://amethyst89saphire.blogspot.com/2011/06/giveaway-anisumbrella-boutique.html

asfira aminuddin said...

babe, mmg cantik and nampak natural. tapi yg raja plastik mestilah pompuan2 dari korea. hihi.

eqacashperlala said...

anis: hehehe. ok2.. i tengah browsing ni :))

vampire's lovex said...

cantik !!

nak berangan muka aku plak...haha

alinac lover said...

hihihi..simple je ek

Azman said...

sme je aku tgk gmbar2 tu,xda beza pon *mata lelaki baik hahaha

eqacashperlala said...

asfira: hahaha! Korean memang raja plastik. tapi untuk enhance kecantikan, apa salahnya kan. kang nampak sepet je.. hehehe!

vampire's lovex: hahah.. boleh guna muka sendiri taw. try lah main! :)

alinac lover: kann... simple yet nice

azman: mata lelaki kero. hahaha!!

azalia hjsalleh said...

suka ayat last tuh !

eqacashperlala said...

azalia: haha! kann.. cantik tapi perangai buruk, hancusss!

izzah said...

haha..setuju..so,muka kene jalan sekali ngan attitude ok. :)

eqacashperlala said...

izzah: yup! attitude comes 1st, pastu muka :)

miszlullaby said...

hahaha..ye betul.kalau muke cun perangai cam samfah, masuk tong sampah je jawabnye ^___^

ML dah lame tak kai mekap. sume gare2 exam. skrg ni plak, sunburn dengan teruknye sebab baru balik jenjalan. :)

ubi said...

flawless?..haha..baik punye dafi..tetibe teringat syuib-sepah maharaja lawak!

eqacashperlala said...

ML: tahu xpe. muka lawa tak menjamin apa2 kalau perangai buruk. hehehe! takpe2, nanti masa wedding,pakai make up cantik2 eyh :))

ubi: hahaha! syuib tu comel laaaa :D

Arenyss said...

bkn slalu mekap tebal..hihi..;p some do it just for fun..:)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers