Thursday, February 17, 2011

permainan menjana minda

semasa aku masih lagi kanak-kanak hingusan
aku selalu bermain permainan komputer yang sangat
menjana minda serta pemikiran aku

sebagai kanak-kanak yang naif lagi suci
segala yang dilihat serta dimainkan
sering kali diaplikasi dalam kehidupan seharian

hahaha!
ayat nak skema je kan kan kan
bajet lebih

okeh
sebenarnya hari ini aku nak list out
games pc yang selalu aku main semasa kecil dahulu
serious bila kenang balik
rasa seronok kowt

ayuh usha pc games yang aku selalu main:

1. Counter Strike


game all time favourite!
seriously game ini best!!
walaupun aku main offline
tapi tetap puas lah juga main dengan bots
(yelah, masa itu aku tak tahu game tu online. -_____-")

kalau aku main
aku akan jadi counter-terrorist
baru skema bhai!

then aku selalu main dekat Italy dan De_dust
sebab dekat Italy ada hostages
dan kat de_dust kena deactivate bomb

dan perkara paling bangga bila kau dengar
"counter-terrorist win"
serious bangga cam haram!
hahahaha!

dan dan
aku suka gila guna radio
"need back-up" lah, "go!go!go!" lah, "follow me" lah
kelakar gila!
konon macam main betul lah kan
padahal semua bots je pun


counter-terrorist nampak smart en?
eheh!



aku selalu guna weapon ni sebab peluru dia panjang.
lagi satu, bullet-link weapon ni best untuk tembak secara melulu.
hahaha!



selalunya aku tembak je hostage ni.
hehehe!




2. Half-Life


game ni serious menakutkan
yelah, aku kecik lagi kowt time tu
kalau aku main pun cam biasa lah, offline
dan aku mesti ajak adik aku duduk sebelah
sebab aku seram gila dengan creature zombie ke hape ntah
dah tu, nak bunuh pula guna besi tajam tu je -_______-"


bunuh pakai besi je mampu.
bahahaha!




3. Virtua Fighter 2



game ini memang sumpah terbaik!
game paling kerap di main bersama-sama adik-adik aku
aku suka Sarah dengan Pai
sebab dua-dua tu perempuan
aku ingat lagi, stage last game ni
kena lawan benda besi dalam laut
style gila dowhhh..
hahaha!


Sarah vs Pai
setiap kali Pai menang, dia akan cakap
"
Anata niwa kunfuu ga tarinai wa"


makhluk besi, Dural.
dalam laut seyh!




4. Sega Manx Tt Superbike




game motor terawal yang aku main
game ni nak control dia simple gila
jadi takde lah budak-budak macam aku tension bila main kan kan kan




mamat motor Castrol ni selalu no.1
damn gila!




5. Doom


game ni aku selalu main dekat rumah sepupu aku
masa aku kecik-kecik dulu
aku rasa seram main game ni
konon monster tu seram gila lah
padahal, gambar blur kowt
hahahaha!

okeh, semalam aku baru install game Doom ni
sajah main, nak imbas memori lama
bahahahaha!



so far, itu lah antara games pc
yang aku selalu main masa kecik-kecik
seronok taw bila kenang balik
bila dah besar ni
aku lebih prefer main game yang ceria
macam Cooking Academy, Burger Shop, Sally's Spa, Chuzzle, Jojo's Fashion Show
game-game seram ganas eden tak layan dah
kuikuikui


************************

kecil-kecil main game seram pun sebab sepupu lelaki ajar.
kalau diorang tak ajar, mungkin aku main game Barbie.



14 comments:

nub said...

jom lawan cs.. xpun king of fighter, hahahaha

Shafiq Rosli said...

wah,men game counter strike ek..
jd terrorist la bru best..hehe

eqacashperlala said...

nub: jommmm. hahaha :D

shafiq: tak suka terrorist. mereka jahat! hehehe :p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, fifiey main pc yg mula2kuar dlu kan, main mario je-,- hahahaha... tak pandai main games lain. wuwuwuwu..

alinac lover said...

tudia!

games ble tahan jugak tu..yong xreti heheh

zahidah dihaz said...

dulu sebb gila sangat main gme sampai download game n main kat hp...


New Entry: Hari yang membosankan

eqacashperlala said...

fifiey: mario pun eqa main jugaa :)

kak yong: hehehe :p

zahidah dihaz: hahaha! sampai macam tu sekali :)

miszlullaby said...

perghhh..gile kagum ml dgn eqa!
ml xreti men game.men asik kalah je.ML main game marble dekat komputer tu je..kikiki..tu pon asik kalah gak.start dari tu,mmg benci ar main game.skrg ni ade la mule jinak2 main game.itupon plant vs zombie,sally spa,airline mania..kekekek...

Marya Hana . said...

i kalau main game2 tu, hancur T.T
selalu main game yg x menjana minda katakan.. hehe..

eqacashperlala said...

ML: plant vs zombie tu best en. game2 macam sally's spa pun best! :)

Marya Hana: hahaha! ni menjana minda apa bendanya punn :)

SHAREL said...

hardcore gile game yang kau maen. salute!

eqacashperlala said...

sharel: haha! ala, main bodoh2. bukan terel punn

Melati said...

alaa game lawan2, game lumba2 i tak main =)) sebab macam ganas, heheee =))

tapi i main game buat sushi tu, cooking academy 1 & 2, burger shop tu memang best laa kan =)) nak nak customer yang tak penyabar nak makan beger tu. isk isk. lepas tu game wedding dash ada si darla yang cantek rambut kuning tu =)) heheee best2, haaa lagi satu game zombie tu =)) yang tu paling best!

Entry Melati today yeayy: Jarum peniti atas meja solek lek lek

eqacashperlala said...

melati: haaa,game macam u main pun i main. skang i lebih suka main game macam tu. bestttt :)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers