Tuesday, April 7, 2015

800 hari

Salam..
Huishhhhhh! Banyak gilaaaaa habuk kat blog aku ni
Serious, dah dekat 800 hari tak update blog

Dan sepanjang 800 hari tu juga la
Macam-macam dah jadi kat diri aku
So, lets catch up bit by bit pasal aku

1. PRP life
Seriously dah lama dah aku stuck kat hsajb sebagai prp
Sekarang aku float dekat OPD
best la OPD ni since masa cepat je berlalu
And tak payah fikir pasal benda lain, selain dispense!
Hahaha

2. Married life
Punya lah lama tak update blog
Sampai status dah bertukar
Alhamdulillah, dah 7 bulan bersuami
And it's not easy nak adapt dengan status baru ni
Since aku rasa, aku sangatlah tak matang lagi
But, slow-slow ikut flow
Pray for the very best, insha Allah

3. Pregnancy
And ya, i am pregnant !
Today dah masuk 30weeks of pregnancy
Alhamdulillah, senang sangat-sangat bawak budak kecik ni
I had no morning sickness, no allergies, mengidam yang bukan-bukan pun takde
Cuma the 1st trimester, rasa sangat penat dan pening kepala
Lain-lain ok (cuma geli tengok daging lembu. Hmm)
And expected to be a mum puasa nanti, insha Allah

So far, rasanya itu je lah yang terjadi kat diri aku sepanjang
800 hari tak berblogging
Insha Allah, kalau ada benda best jadi kat aku
Aku update lagi
Wakakakaka.

6 comments:

BudakVanilla said...

congrats tau. :D
semoga baby n mama baby nie sihat2 je :D

eqacashperlala said...

Thanks :)

Insha Allah, Amin....

KorN said...

welcome back..! semoga urusan kemudian hari dipermudahkan dengan baby yg sihat.. =)

eqacashperlala said...

@KorN : thank you... ;)

lovelywa said...

welkem back bebeh..moga sihat2 selalu la yer..heheh

btw salam perkenalan dari saya ;)

eqacashperlala said...

@lovelywa : terima kasih, amin.... :)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers