Friday, August 5, 2011

top ten masjid terbesar di dunia

subhanallah!
cantiknya masjid-masjid ini
aku nak tanam impian
yang aku nak pergi melawat masjid-masjid ini :)


10. Masjid Baitul Mukharam, Dakha, Bangladesh



9. Masjid Jami', Delhi, India




8. Masjid Sheikh Zayed, UAE





7. Masjid Badshahi, Lahore




6. Masjid Faisal, Islamabad




5. Masjid Hassan II, Casablanca




4. Masjid Istiqlal, Jakarta




3. Masjid Muhammad Ali Pasha, Kaherah




2. Masjib Nabawi, Madinah




1. Masjidil Haram, Mekah



**********************

semoga tercapai impian aku nak melawat masjid-masjid tersebut :)

7 comments:

asfira aminuddin said...

babe, semua pun i tak penah gi melawat lagi. alangkah indahnya bila 1 hari kita jejak kaki ke sana. ;))

eqacashperlala said...

asfira: kannn...i pun teringin nak pergi and see the uniqueness of masjid-masjid tu :)

Leya said...

ahhh cantiknye :D

hanafijaafar said...

huhu, lepas ni harap ada list untuk surau pulak...

quick link: kamu ada perasaan ?!

aleen aiden said...

pergh3..awesomenye klo dapat jejak top 3 tu..hu3

Aiman Nazirmuddin said...

cantik, salam ramadhan.

eqacashperlala said...

leya: kannn :DD

hanafijaafar: insya allah :)

aleen aiden: sangat awesome kann.. someday, insya allah :)

aiman: thanks and salam ramadhan too :)

baby saya

Lilypie Angel and Memorial tickers